Hoog bezoek! - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Lysette Teun - WaarBenJij.nu Hoog bezoek! - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Lysette Teun - WaarBenJij.nu

Hoog bezoek!

Door: Teun & Lysette

Blijf op de hoogte en volg Lysette

15 Juni 2009 | Denemarken, Kopenhagen

We zijn ondertussen al bijna een week in Thyboron, waar we liggen te wachten op goede wind voor de oversteek naar Noorwegen ! We zouden vandaag vertrekken maar helaas is de wind toch weer te hard en blijven we dus weer liggen. Het goede nieuws is wel dat we nu niet meer alleen liggen te wachten, we hebben gisteren duitse buren gekregen die ook naar Noorwegen gaan.
We hebben de Limfjord dus al gehad en ondertussen onverwachts bezoek gekregen van Charissa & Peter (zus & aanstaande zwager Lysette) en Joop & Ineke (ouders
van Lysette). Dat was een heeeeeeel gezellig weekend.
Na ons vorige bericht in Grena zijn we in 1 keer naar Hals doorgevaren, het begin van de Limfjord. Daar hebben we heerlijke hamburgers en frites gegeten... dat hadden we wel weer even nodig (we hebben de hele maand mei alleen maar zelf gekookt op de boot, dus eens een lekkere vette hap is dan wel erg lekker). Nouja niet helemaal waar, want in Grena waren we ook uiteten geweest, dit was een totaly self service restaurant tot het tappen van je biertje aan toe en dit voor DK 185,- p.p. (= ± € 26)
Toen we uit Hals weggingen hadden we nog niet echt een plan van waar we naartoe zouden gaan, we zouden wel zien hoever we zouden komen en dan kijken welke haven we zouden pakken. Teun heeft de halfwinder opgezet en we gingen echt super, totdat de wind helemaal wegzakte, toen maar op de motor verder. Het was zulk mooi weer dat we op zoek zijn gegaan naar een mooring die er volgens de kaart vanaf 1 april zou moeten liggen. En ja hoor, gevonden !! Een super plekje weer. We konden echter niet zwemmen, de kwallen waren hier nog erger dan we al gezien hadden !!!! Echte roze wolken van kwallen, echt niet normaal, maarja dan maar niet zwemmen.. en daarbij was het water heel troebel. De volgende dag lagen we eerst alleen, maar al snel lagen er een stuk of wat andere bootjes voor anker, het was weekend en behoorlijk druk, leuk ! Teun had zich al 10 dagen niet geschoren (getver!!) omdat Lysette wel eens wilde zien of een echte baard hem (niet) zou staan (een beetje een zeeman heeft een baard toch?!?). Nou, dat jeukt dus als een dolle en 's morgens de boel erafgehaald (nou ja.. behalve het sikje dan hè !). Zie de foto's en oordeel zelf!
´s Middags besloten om door te gaan naar de volgende mooring die volgens Teun op de kaart stond... Eenmaal daar aangekomen bleek dit gewoon een boei te zijn.. nouja dan maar gewoon het anker uit !! dachten we.... De bodem was hier toch niet geschikt voor, het anker hield niet en toen we het anker weer omhoog haalden zat daar een enorme pruik aan, we hebben hier helaas geen foto van gemaakt, maar was wel erg grappig, ongeveer 1 kubieke meter waterplant vermengd met zand aan het anker... We zijn toen naar de haven van Nibe gegaan. Hier heeft Teun ons eigen gevangen visje (Geep) gebakken. In Nibe hadden we ook weer internet en hebben toen de foto´s van ons vorige bericht ge-upload en was Charissa op de chat (zus van Lysette), gezellig ! Zij schreef dat ze nog wel een weekendje weg wilde en toen zei Lysette voor de grap, dan kom je toch hierheen?! Dat vond ze eigenlijk wel een goed idee en Peter vond dit ook leuk. Toen heeft Charissa mama gebeld en zij wilden ook wel mee, dus zo gezegd zo gedaan, met z´n 4-en in de auto en vrijdag 5 juni kwamen ze ´s avonds aan (maar 10 uurtjes rijden !!). Ze hadden een camping geboekt en na het opzetten van de tent kwamen ze naar de haven om met ons een hapje te gaan eten. Erg leuk om ze weer te zien ! en wat ziet Charissa er goed uit ! Wij zijn echt super trots op haar (ze is heel veel kilo´s afgevallen en nu zelfs slanker dan Lysette ;-). Wat ook erg grappig was, dat wij het gevoel hadden dat we hen nog niet zo heel lang geleden nog gezien hadden, maar dat het voor hen juist voelde alsof het heel lang geleden was.. zo zie je maar weer. Na het eten nog een borreltje op de boot en de boodschappen die zij voor ons hadden meegenomen inladen! (o.a. echte Hollandse Boeren Oude Kaas!) Was echt leuk.
De volgende dag zouden zij met z'n allen bij ons op de boot komen ontbijten ! Nou wij stonden NATUURLIJK om 9:00 klaar met koffie en verse broodjes... maar nee hoor, zij deden nog even een bakkie op de camping... nouja !?! Ach, zij dachten waarschijnlijk dat wij het niet meer gewend waren om vroeg op te staan... haha. Lekker op de boot dus ontbeten, daarna een stukje varen. We zouden naar eiland Fur gaan en daar een wandeling doen van 5 km (heen en 5 terug) naar de Molerklinten (kiezelwierklippen), die 55 miljoen jaar oud zijn, maar omdat de wind niet uit de goede richting kwam deed de overtocht al langer dan 1½ uur en dus besloten we om gewoon een rondje te gaan zeilen en daarna in de haven te gaan BBQ-en (kon Teun weer lekker zijn COBB BBQ gebruiken). Erg gezellig en lekker ! De volgende dag (zondag) ging eigenlijk precies hetzelfde, helaas weer niet de juiste wind waardoor we weer niet konden wandelen op Fur, helaas. Tijdens het zeilen ging het ook nog eens regenen !! De meiden naar binnen (en papa) en de bikkels bleven lekker buiten. Peet zat stoer achter het roer en dat ging heel goed ! Teun bleef erbij zitten, lekker in de regen :-). Toen maar weer terug naar de haven, het was toch best koud geworden. In de haven ging nadat we even binnen een borreltje gedronken hadden de zon weer lekker schijnen en besloten we om lekker weer te gaan BBQ-en. Helaas komt er aan het gezellige bezoek een eind. Maandag ochtend kwamen ze nog even een bakkie bij ons op de boot doen om vervolgens weer in de auto te stappen en weer naar huis te gaan ! Het was echt een super weekend, wel erg druk, maar echt super leuk. Die maandag besloten we om in de haven te blijven, weer even wat wasjes te doen en de boot te poetsen, dat was echt wel nodig, allemaal modder op de boot, maar dat hoort erbij :-).
Dinsdag besloten we om in 1 keer door te gaan naar Thyboron ! We willen hier weg, we willen zo snel mogelijk naar Noorwegen. In Thyboron aangekomen lagen daar 3 Nederlandse boten. We kwamen aan in de regen en gelukkig stond daar op de kant iemand te wachten om de landvasten aan te pakken. We waren best koud van het laatste uurtje varen in de regen en best harde wind (wel weer zeehonden gezien!), dus gingen we lekker naar binnen en zouden we morgen wel checken bij de andere zeilers wat zij doen met de oversteek en of ze ook naar Noorwegen gaan. Maar de volgende dag verliep toch wat anders. We hadden een bericht gekregen van de vader van Teun dat oma was overleden. Ze is maar liefst 96 jaar geworden !! Het bericht kwam niet geheel onverwacht, maar kwam toch hard aan. Zeker omdat je zo ver weg zit. Gelukkig werden we goed op de hoogte gehouden en werd er van alles via de e-mail verstuurd zodat we er toch een beetje bij konden zijn. Zaterdag om 11:00 zou oma begraven worden. Wij hebben toen hier op de boot onze eigen "dienst" gehouden en zo afscheid genomen. Dit was erg mooi ! Zeker omdat we wisten dat om 11:00 ook de echte dienst zou beginnen. Bedankt voor het doorsturen van alles! En voor de berichtjes, dit heeft ons een goed beeld gegeven en ons geholpen met onze eigen dienst. Na onze dienst een flinke strandwandeling gemaakt en even lekker doorgewaaid.
Het is nu maandag en we houden het weerbericht goed in de gaten. We hadden bedacht om vandaag om ± 11:00 te vertrekken voor de lange oversteek naar Noorwegen, Mandal. Maar helaas zoals de wind de hele week al is... hard en W - NW (tegen), hebben we vanmorgen toch maar besloten om hier te blijven, dit is echt jammer. De haven hier is echt heel lelijk, er is hier niets te doen, behalve dan HET museum en daar zijn we vrijdag al geweest.. Gisteren de hele boot gepoetst omdat het door opwaaiend zand een zandbak was geworden, dus we liggen nu op een andere plek af te wachten (de 3e plek al in deze haven, 1e verplaatsing omdat we met het kopje in de wind wilden liggen, 2e omdat we niet weer een zandbak wilden hebben).. Gelukkig is het droog en schijnt de zon, de tent opgezet en we zitten er weer heerlijk bij. We willen dolgraag naar Noorwegen.. maarja we moeten nog maar even geduld hebben. Nu richten we ons een beetje op woensdag, we houden goed contact met onze duitse buren, is wel fijn om samen op te trekken met zo´n lange tocht ...

Hopelijk onze volgende update vanuit Noorwegen !!
Groetjes ons!

• 15 Juni 2009 - 13:32

Muriel:

Haha, dat baardje maakt het wel professioneel, hoor! :D

Wat leuk dat jullie zo onverwacht bezoek kregen! Ik zal vrijdag, als ik over jullie heen vlieg in ieder geval even zwaaien en hoop dat jullie dan lekker eindelijk in Noorwegen zijn...

Jullie flessenpost is nog niet aangekomen, nog even wachten op de juiste stromingen, denk ik :P

Liefs!

• 15 Juni 2009 - 15:34

Niki:

Getver Teun, je lijkt wel een Duitser met die baard!!
    Nou ja niet meer laten staan dus lijkt me... Hopelijk zijn jullie snel weg daar en kunnen jullie genieten van Noorwegen.

Veel plezier en kussen uit Rotterdam!

• 15 Juni 2009 - 15:40

Hugo En Astrid:

Fijn steeds te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. We hadden ook niet anders verwacht!

Bezoek van het thuisfront is altijd leuk.

Hoewel Hugo ook regelmatig vindt dat een echte zeeman een baard hoort te hebben, vind ik het ook niets, hoor Lysette. Teun is zonder baard veeeeel leuker.
    Nog veel zeilplezier gewenst en behouden vaart.

Hugo en Astrid.

• 15 Juni 2009 - 15:47

Krispie:

Teun die baard moet er echt af, dat ken toch niet.!!!!

Weer leuk om jullie spannende aventuren te lezen...

Gecondoleerd met je oma teun....

Nou hopelijk kan de overtocht snel beginnen, wel spannend denk.??

dikke kuss krispie

• 15 Juni 2009 - 18:34

Ineke:

Lieve Lysette en Teun leuk om jullie verhalen weer te lezen. We hebben nu een beetje een gevoel erbij omdat we even een paar dagen met jullie mochten doorbrengen. Was erg fijn om jullie weer even te zien ook om te zien hoe gezellig jullie het hebben. Ik denk dat de kerst geen probleem is.
    Lieve Teun en Lysette gecondeleert met het verlies van jullie oma. Jullie hadden er al rekening mee gehouden dat dit kon gaan gebeuren maar toch valt het dan niet mee als je het dan hoort. Jullie hebben gelukkig afscheid van haar genomen voor jullie vertrokken.
    Heel apart dat jullie voor jullie eigen een dienst hebben gehouden op deze manier heb je dan toch het gevoel dat je erbij bent.
    Lieverds nog een hele fijne en veilige overtocht. Heel veel liefs van mij.

• 15 Juni 2009 - 18:36

Ineke:

O, ja Teun baardje vind ik wel wat hebben hoor.

• 22 Juni 2009 - 09:25

Joop:

Hoi denemarkenhangers, wat een lang verhaal, ja, dat krijg je als je de tijd aan jezelf hebt. Maar goed, we wachten nu op bericht uit noorwegen, want we horen maar niets en het is toch een heel stuk varen over de zee. We wachten in spanning. Groet Joop

• 22 Juni 2009 - 18:07

Leon Manten:

Leuk te zien dat het allemaal nog goed gaat met jullie. Ik weet dat je niet over wil denken maar wil je per 1/10 System z Sales worden, laat ff weten dan doe ik mijn best ik heb er zin an

• 23 Juni 2009 - 17:32

Wendy (B):

Ha, dat was weer een waardig verhaal met een waardig baardje. Jullie zien er echt goed uit op de foto's. Lysette, je wordt nu echt te bruin hoor, en je haren worden spierwit. Kan niet hoor, veel te gezond!!

Liefs, Wendy.

ps. dat liedje van het verjaardagskaartje was een drukke toestand. hahah, heb er erg om gelachen.