Eindelijk op pad !!
Door: Teun & Lysette
Blijf op de hoogte en volg Lysette
04 April 2009 | Nederland, Enkhuizen
Na weet ik hoeveel nachtjes is het nu eindelijk zover .. we zijn op pad. Weliswaar nog op bekend terrein, maar toch..
Zaterdag 28 maart heeft de fam. Klein Meulekamp een uitje geregeld en moeten we op tijd in Huizen zijn. Daar horen we dat er een speurtocht is georganiseerd met onderweg stoppunten en (foto)opdrachten. Wij gaan met Kitty, Bas & Youri de speurtocht rijden ! Het is erg gezellig en we moeten bv foto´s maken van je partner met een koe. Ook gaan we naar een boer en daar mogen we foto´s maken van de varkens EN de koe met de grootste uiers. Tijdens de stop/lunch zien we iedereen weer, het is wel wat koud, maar ondanks dat erg gezellig. We eindigen deze dag met een “tepanyaki” diner bij een japans restaurant waar het eten voor je neus wordt klaargemaakt, dit had nog niemand van ons eerder gedaan. We krijgen van de kinders Klein Meulekamp een mooi boekje waar ieder een persoonlijk verhaaltje heeft geschreven voor ons, als herinnering. Na het eten gaan we nog met z´n allen naar Huizen en daar komen de tranen toch nog wel even om de hoek zetten. Het was een zeer mooie dag zo, een hele leuke herinnering.
Maandag 30 maart is onze laatste “werkdag”, tenminste we gaan allebei nog naar kantoor om iedereen dag te zeggen en spullen (tel, laptop) in te leveren. De Mini moeten we ook inleveren , maar gelukkig hebben we de Sunny nog :).
De checklists worden nog even nagekeken of we alles wel gedaan hebben (verzekeringen, huis opruimen, stopzetten van abb, enz). Dan gaan we op 31 maart de allerlaatste spullen naar de boot brengen. We merken dat de boot echt wel ietsje dieper ligt dan voorheen, de waterlijn is niet meer te zien ! Dan nog 1 keer naar huis om de auto thuis te brengen en trekken we de deur dicht en dan op naar de bus. In de bus bespreken we hoe het over een half jaar zal zijn, wat we dan allemaal meegemaakt zullen hebben en hoe ver weg dat nog is :).
We hebben bij Eetcafe de Zeilhoek in Monnickendam een afscheidsetentje met de beide ouders en aansluitend een feestje met fam en vrienden. De Mighty mogen we aan de steiger leggen zodat iedereen die komt onze boot even kan zien. Het is erg gezellig en bijna iedereen is er wel. Om 23:00 gaat de laatste weg en kunnen wij onze eerste nacht in ons nieuwe huisje doorbrengen. Het is nog even schuiven met de spullen die we nog geen plekje hebben gegeven en daarna kunnen we lekker slapen.
De volgende dag 1 april !!! het is zover onze sabbatical kan eindelijk beginnen. We worden toch wel wat brak wakker en zien dat het erg mistig is. Tijdens het varen zien we een zeiljacht vastliggen naast de vaargeul, hierdoor besluiten we om toch maar naar onze ´oude' thuishaven toe te gaan ipv naar Marken. Ook wij zien namelijk niet waar de geul loopt, en willen niet onze reis beginnen met vastlopen! In de haven zitten we de mist uit en pakken de boot helemaal opnieuw in. We gaan ook nog even het dorpje in en sturen de eerste vakantiekaarten ;-). We hadden het dorpje nog niet eerder zo bekeken, dus zeker leuk om eens te doen, kom je anders niet zo aan toe.
Volgende dag in de stralende zon naar Hoorn en een dag later idem, maar helaas zonder wind door naar Enkhuizen. Vandaag geen zon, dus houden we een rustdag :-). Tijd om de eerste update te sturen via een onbewaakt netwerkje.. we hopen de eerste van vele. Bijgaand een paar fotootjes van de voorbereidingen, feest en de eerste 'onderweg foto's'.
Maandag staat Lemmer op het programma en dan echt door richting wadden en verder..
Groeten van ons!
05 April 2009 - 12:49
Leonie:
Hey vakantiegangers!
wat leuk dat je al een berichtje hebt gestuurd. ik dacht iedere dag aan jullie waar jullie zouden zijn. het was woensdag echt dichte mist ja, maar gelukkig maakten de donderdag en vrijdag het weer goed.
veel plezier en ik wacht met smart op de volgende update :)
kus leonie -
06 April 2009 - 20:34
Ankie:
Lieve kinderen,
Ongelofelijk dat 1 april de lente echt is begonnen. Hopelijk is jullie schroef inmiddels gerepareerd en kunnen jullie je grote reis beginnen. Ik wens jullie een mooie en onvergetelijke tijd en een behouden vaart! Heel veel liefs van Mama
p.s. deze bezorgde moeder ziet nog geen zwemvesten op de foto's....
07 April 2009 - 13:15
Olaf:
Héééé, leuk om te zien wat jullie gaan doen. Eerste stukkie naar Kielerkanaal heb ik ook ooit eens "mogen" doen. (let op de vissersboten). Heel veel plezier en succes. Gr. en dikke zoen! Olaf -
07 April 2009 - 19:42
Dirk:
Tjonge, wat een spannende verhalen. Nu al!
En je weet het: een schipper met tijd, heeft altijd goeie wind!
Ahoy! -
08 April 2009 - 06:05
Thomas:
Ik hoorde een paar dagen geleden dat jullie op pad gingen, wel een aardige uitdagende reis hoor!! Heel veel plezier gewenst van Thomas, Tanja en Willem en de JOEP+CO boys Patrick & Peter -
08 April 2009 - 09:22
Patrick:
He lieve Lysette en leuke Teun! Heel veel plezier! Hoop dat jullie goede tijd hebben met veel mooie plekjes en herinneringen. Dat jullie de wind maar mee mogen hebben... Behouden vaart. Groet, Patrick, Andrea, Isabel en Thom. En uiteraard ook van de JOEP+CO Familie (Peter & Thomas) -
08 April 2009 - 09:24
Patrick:
09 April 2009 - 10:23
Wendy :
Schip Ahooooyyy!Kan niet wachten op het vervolg van de reis! Veel plezier en geniet!
Liefs Wendy, Sebas en de rest. ps: ik kreeg van de week nog een raar klein vliegtuigje tegen mijn hoofd van Jesse. Volgens mij kwam die bij jullie vandaan!! Lekker dan... -
11 April 2009 - 06:59
Angelo:
He Teun en Lysette, Jullie langverwachte reis gaat beginnen, geweldig! Veel plezier, en houd ons allen op de hoogte van de avonturen. Dit wordt een prachtige reis. -
14 April 2009 - 10:12
Joop:
14-04. Gisteravond lysette even aan de telefoon gehad. Ze liggen nog bij vlieland te wachten op gunstige zuid-westen wind. Alles gaat goed. Ze zijn poepie bruin en eindelijk uitgerust. De volgende tocht is naar borkum, als ik het goed heb. 13 uur varen met gunstige wind en niks over de wadden maar gewoon door dieper water ivm vastlopers. Nou, we horen wel weer verder. Goede vaart, hoor .. -
17 April 2009 - 13:29
Mary:
Hé tortelduifjes op de woelige baren, liggen jullie stil? of zijn jullie volop aan het varen? xxx -
07 Mei 2009 - 20:18
Kootje:
Dag grote avonturiers, Lysette en Teun, wat leuk dat jullie dit nu doen! geweldig, geniet er maar van
Heel veel plezier en goede vaart