Op het zoute wad in afwachting van gunstige wind. - Reisverslag uit Vlieland, Nederland van Lysette Teun - WaarBenJij.nu Op het zoute wad in afwachting van gunstige wind. - Reisverslag uit Vlieland, Nederland van Lysette Teun - WaarBenJij.nu

Op het zoute wad in afwachting van gunstige wind.

Door: Teun & Lysette

Blijf op de hoogte en volg Lysette

18 April 2009 | Nederland, Vlieland

Hier weer eens een berichtje van ons. Na onze laatste update zijn we vanuit Enkhuizen, via Lemmer, Stavoren en Makkum naar Terschelling gezeild. In Lemmer moest de boot nog even op het droge getild worden om de schroef na te laten kijken.
Gelijk een mooi moment om naar de motor van de bijboot te laten kijken, want ondanks dat we er nog geen meter mee gevaren hadden gaf hij bij pogingen tot starten geen krimp (Teun had de oude 2pk motor omgeruild voor een 4pk). De vlotternaald bleek te blijven hangen... We konden het ter plekke laten fiksen en natuurlijk meteen een proefvaart gemaakt :-) Teun blij als een kind, dus Lysette ook blij.
Op 't IJsselmeer niet veel bijzonders meegemaakt buiten dan natuurlijk weer lekker zeilen en(weer) wennen aan de boot.
In de afgelopen dagen beginnen we heel langzaamaan te wennen aan het boordleven (de ene dag wat meer dan de andere).
De eerste boeken hebben we al uit en we komen lekker tot rust.
Op goede vrijdag gingen we dan de sluis door naar Terschelling .. we zitten eindelijk op zout water! Weer een stap dichterbij :-).
De mooiste tijd om weg te zeilen na de sluis was 11:15 omdat we dan de stroom mee zouden hebben tot Terschelling. Het was er druk, we waren duidelijk niet de enige die rond die tijd door de sluis wilden. Toen we daar aankwamen ging het licht op groen en konden we dus meteen door en hoefden niet te wachten op de volgende schutting. Na onze sluis moesten we nog (even wachten tot er nog een sluis geschut was voordat we door de brug mochten (dus de auto's op de afsluitdijk moesten even op ons wachten).
Toch iets later dan gepland (dus we waren blij om niets) konden we koers zetten naar Terschelling.
Een prachtige zeildag met een zuidoosten wind, kracht 3 en volop zon. Dit is wat we voor ogen hadden toen we besloten 6 maanden de wind te volgen. Lysette heeft de halve weg aan het roer gezeten en hield alles om zich heen in de gaten
terwijl Teun foto's probeerde te maken. Heerlijk om zo te varen over een prachtige vlakke waddenzee naar Terschelling, waar we onderweg ook onze eerste zeehonden gespot hebben !!
Op Terschelling hebben we de paasdagen doorgebracht met fietsen over het eiland. We treffen het, want zeker de 1e dag was het prachtig weer. We hebben uitgebreid de vouwfietsjes getest en het halve eiland over gefietst door bossen, langs heide en langs kleine meertjes vol met vogels en ander waterleven.
Halverwege gestopt voor een glaasje witbier en een tosti aan het strand op een terrasje in de zon (en we waren niet de enigen) !!
Wat kan een mens zich nog meer wensen...
Op de terugweg een andere route, namelijk langs de dijk die langs de wadkant van het eiland loopt.
Het was net (bijna) laag water dus een drukte van belang met vogels. We hebben op de dijk in het gras liggen genieten van dit schouwspel.
2e Paasdag zijn we overgestoken naar Vlieland waar we nu liggen. Vanuit hier is de eerstvolgende stop het
Duitse waddeneiland Borkum. Hiervoor kunnen we qua wind alles gebruiken behalve Oostenwind....
Het behoeft natuurlijk geen betoog dat de weergoden voor de komende week Oostenwind voor ons in petto hebben, hetgeen ons ruimschoots de tijd geeft om Vlieland te ntdekken ;-) . We hebben wel echt super mooi zonnig weer, dus ons hoor je niet klagen.
De komende maanden zijn we voornamelijk afhankelijk van de wind en dit is blijkbaar een klein vooproefje. Het zeilersleven laat zich niet plannen dus we wachten lijdzaam af tot de goede wind zich aandient en genieten ondertussen van de omgeving.
Zo hebben we al een middagje in een duinpan liggen zonnen en heeft Lysette haar rug verbrand !
Gisteren een huishoudelijke dag gehad, dwz boot opgeruimd en 2 wasjes gedaan. Dat valt nog niet mee. De haven is aan het verbouwen
dus waren we aangewezen op de camping, 10 mins fietsen verderop ! De 1e keer was de receptie dicht en we hadden muntjes nodig.
2e keer was erin, uur later weer terug om de was in de droger te stoppen. Toen maar een boekje meegenomen en van de zon genoten.
Het zeilers leven is niet altijd even makkelijk ;-) !
Tot de volgende update....

Groeten van ons.

• 18 April 2009 - 16:25

Ineke:

Hoi kinders, blij weer wat van jullie te horen, daar hebben we toch geen klagen over.
    Maandag gaat het dan toch eindelijk gebeuren, gaan jullie Nederland verlaten. Ik wens jullie goed zeilweer toe. Leuke foto"s kunnen we ook mee genieten.
    Set en Teun hoor wel weer van jullie XXX

• 18 April 2009 - 16:49

Leonie:

hey!

toch een internet café gevonden! :)
    leuk om te lezen hoe jullie genieten!
    de verjaardag was ook geslaagd. erg gezellig en volle bak.
    vandaag is het heerlijk weer geweest en ik heb ook lekker in het zonnetje in de tuin gezeten.
    veel plezier!
    tot mailz

• 18 April 2009 - 21:29

Guser:

Klinkt goed. Wat was er met je schroef? Ik heb net de glandpakking gerepareerd, kl*te werkje. Duitse wad is leuk, bij café pudding op Wangerooge zijn de lekkerste taartjes. En vissen hé! Groet Windchase

• 19 April 2009 - 17:00

Krispie:

heey lelijkerds :P.

Fijn om te horen dat jullie het zo lekker hebben. Ik vermaak me ook nog prima in me nieuwe huis. Het is zo mooi geworden :D.

Maar dat je verbrand bent heb ik geen medelijden mee :P is je straf voor al het luieren, en wij maar werken hoor :P.

Ik hoop snel weer wat te horen dikke kuss (K) krispie

• 20 April 2009 - 09:19

Tom :

Hoi vacantievierders,

Prachtig dat jullie paaseitjes op de wadden hebben gezocht maar nu doorvaren naar waar de wijzen wonen. Later(!) zul je nog veel op de wadden kunnen vertoeven. Veel plezier en goede vaart.
    Tonny: ken je windguru.cz?
    komende dagen neemt wind af en gaat van noord naar zuid-west,gaan dus.Even de onrust van het Stortemelk doorstaan.

Tom

• 20 April 2009 - 13:59

Bonnie:

Nou nou, wat een straf zeg, dat zeilen!! Dat komt helemaal goed met jullie!! Veel liefs, Bonnie!!!!!!!!!

• 20 April 2009 - 17:24

Wendy:

Hoi lieverds,

Fijn om zo'n leuk stukje van jullie te lezen! Zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin! Geniet er maar lekker van en voortaan even insmeren als je de hele dag gaat luieren.
    Met ons gaat het prima. Stijn heeft het eerste puntje van zijn tand!! Hij mist jullie wel hoor! Hij zwaait jullie elke dag even gedag. Nou geniet er nog lekker van en hopelijk zijn jullie nu weer verder op weg! Dikke kussen en knuffels voor zijn lievelingstante- en oom en ook van ons natuurlijk. Groetjes Eelco, Wendy en Stijn

• 20 April 2009 - 18:58

Rinaldo:

Toppie allemaal dat jullie je zo vermaken!

Nou maak je maar geen zorgen over je huisie! Het bevalt ons goed en ook het zonnetje is hier aanwezig, dus s'avonds lekker eten op het balkon!

ow btw you've got mail!

tot horens!

• 21 April 2009 - 07:31

Ineke:

Hoi Lysette en Teun,
    Nu is het dan eindelijk zover hebben jullie het kleine (warme) kikkerland dan toch verlaten en zitten jullie nu op Borkum. Nu jongens heel veel plezier maar daar en we horen het wel weer. dikke knuffel